Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със свещите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със свещите

Миналата седмица с един приятел вадим да видим как са свещите и гледам голямата на 1 цилиндър отгоре ръждясала и в лулата има едно като пружинка и то с ражда, другите са наред.От къде се е взела тая влага от конденз ли, осещам че колата е малко по мудна не ми харесва как върви.Та от свеща ли е или от бобината,ам като разсъждавам ако е от бубината значи трябва и малката да е кофти а всичките останли 7 свещи са си ок
    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

това да не би да не е ръжда а да е нагоряло което се получава когато кабела избие и да е за смяна кабела огледайте и другите свещи и лулите защото се случва да дават проблеми там > И да те питам колега оправи ли клатенето на оборотите на празен ход дето го имаше.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
      това да не би да не е ръжда а да е нагоряло което се получава когато кабела избие и да е за смяна кабела огледайте и другите свещи и лулите защото се случва да дават проблеми там > И да те питам колега оправи ли клатенето на оборотите на празен ход дето го имаше.
      нали това ти казвам всички са си ок а това си беше ръжда горе по папулката на свеща и в самата лула!
      а за клатенето го оправиха като сложиха ново МПХ и вдихна повече оборот и оправиха старото и ми взеха 60лв. и сега от известно време като карам и примерно вдигна около 3000об и я пусна по инерция започват да играят за 3-5сек от 1000 до зелената зона и се оправят и то май като е студена несам напълно сигурен и си мисля че това ще е от свеща!
      Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

И кво няма ли някои идеи предположение от какво може да е така свеща ли, някакав опит или нещо подобно да се е случило???

Comment

явно никой не може да помогне
          ами да попитам лошо ли е да сменя само големите?
          ngk bkr6ekpa такъв е номера на големите ми свещи, това ли е ngk с платинен електрод?

Comment

Първоначално публикувано от Versace
            И кво няма ли някои идеи предположение от какво може да е така свеща ли, някакав опит или нещо подобно да се е случило???
            На доста Алфи там се пълни с вода,след измиване с пароструйка.И след като изсъхне,след не-малко километри става така.Пробвай със спрей за ел.клеми или намажи малко с грес и след това почисти.Ако е пак така ,май следва лула и свещ....успех.
            sigpic156 1.9 jtd

Comment

аз не съм си мил двигателят!

Comment

Днес ходих в магазина на FIAT и за тия свещи ngk bkr6ekpa, които ги дават и по книжка и в колата ми са такива, ми искат по 10,80лв/бр.
                Какви са тия цени по 330лв комплекта?

Comment

Аз свалих свеща на първи цилиндър да я вида как е и си записах и каква марка е NGK BKR6EKPA, иначе на цвят беше добра, сега малко е изядена, но има още хляб в нея, ще ми върши работа, лошото е, че за да видя и малките трябва да махна цялата стоика със всички бобини, но другият път
                  sigpic
                  ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                  0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders
                    Аз свалих свеща на първи цилиндър да я вида как е и си записах и каква марка е NGK BKR6EKPA, иначе на цвят беше добра, сега малко е изядена, но има още хляб в нея, ще ми върши работа, лошото е, че за да видя и малките трябва да махна цялата стоика със всички бобини, но другият път
                    Да нали ти казвам и мойте са такива и аз ги бях свалил и за тоя номер на свеща ми искат на бройка 10,80

Comment

Това е много евтино, нали ти е с два електрода? Интересно
                      sigpic
                      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                      0889 636 093

Comment

ми да ама на мой приятел Вектрата и тя е с 2 електрода и са около 10 лв свещите

Comment

Комплекта 8 свещи в БОШ може да се намери за 58 лв....
                          настояща - BMW 3er
                          ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
                          ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Working...
                          X